Ana Sayfa SPOR 29 Ağustos 2021 830 Görüntüleme

Fenerbahçe ve Galatasaray için PFDK’dan yeni ceza çıktı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) iki büyük takım için yeni bir ceza evrdiğini açıkladı.  Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Fenerbahçe idarecilerinden Selahattin Baki ve Alper Pirşen’e Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından ceza verildiği açıklandı.  betpas giriş

PFDK tarafından yapılan ceza açıklaması

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 27.08.2021 tarih ve 3 sayılı toplantısında Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ilgilendiren önemli bir karar aldı. Bu karara göre

  • GALATASARAY kulüp sosyal medya hesabından yapılan ve kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda yer alan hakaretler nedeniyle cezalandırıldı. FDT’nin 41/3. maddesi uyarınca 100.00o lira para cezasına çarptırıldı. Yine Galatasaray As başkanı Burak Elmas kulüp sosyal medya hesabı ve kulüp resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarındaki hakaretlerinden dolayı 45 GÜN hak mahrumiyetine ve 50.000 lira para cezasına çarptırıldı.
  • Fenerbahçe için 14.03.2021 tarihinde oynanan Fenerbahçe – Gençlerbirliği maçında sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunulmasından dolayı Fenerbahçe idarecileri Selahattin Baki  ve Alper Pirşen hakkında, konu ile ilgili olarak TFF’nin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmış olduğu başvuru sonucunun beklenmesine ve bu nedenle incelemenin devamına karar verildi. Bu nedenle kulüp 100.000 lira para cezasına çarptırıldı.

Fenerbahçe idarecilerinden Selahattin Baki sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunulmasından dolayı 45.000 lira, aynı gerekçeler ile idarecilerden olan Alper Pirşen ise 30.000 lira para cezası ile cezalandırıldı.

 

 

 

Tema Tasarım | Osgaka.com