Ana Sayfa GÜNDEM 16 Eylül 2022 149 Görüntüleme

Türkiye’de Denkliği Olan Yabancı Üniversitelerde Eğitim

Türkiye’de ki üniversitelerde öğrenci sınav şartı bulunmadan alınmaktadır. Üniversiteler de AB’ye uygun bir şekilde ve Bologna esaslarına uygun olarak eğitim verilir. Bu noktada, YÖK tarafından tanınmış okullardır. Türkiye’de denkliği olan Yabancı Üniversiteler özellikleri açısından da kriterlere uygun eğitimle dikkat çeker.

Akreditasyonu bulunan kurumlarda, öğrenciler yüksek standartlarda eğitim alırlar. Üniversitelere kabul için, Türkçeye de hakim olunmalıdır. Dile hakim olmayan öğrenciler eğitimlerini alırlar, sonrasında okullarına kayıt olurlar. Lise mezunu olmak, eğitimini bitirerek diploma almak da önemli şartlar arasındadır. Eğitim dili Türkçe ve İngilizce olarak düzenlenmiştir. İki dilin de öğrenilmesi gerekir.

Hazırlık Sınıfı Var Mı?

YÖK denklikle ilgili, kriterleri öğrencilere sağlayan okullarda, ilk yıl hazırlık sınıfından, öğrencilerin dil eğitimleri gerçekleştirilir ve tamamlanır. Sonrasında lisans seneleri yaklaşık 4 yıl sürmektedir. Öğrenciler yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sürdürürler. Mezun olunmasından sonra, Türkiye’de denkliği olan Yabancı Üniversiteler kriterlerince isteyen herkes diplomalarını onaylatabilir. Böylece diplomanız tanınacak ve özellikle kamu da çalışabilmek için gerekli şartları sağlamış olacaksınız.

Diplomaların alınmasından sonra, öğrenci danışmanlarından yardım alarak, YÖK sayfasından, online bir şekilde diplomalarınızı, denklik başvuru süresini başlatabilirsiniz. Eğitim belgeleri eklenerek, yaklaşık olarak 2 ay sürecek inceleme süresi için başvurunuzu gerçekleştirin. İlk başvuru online yapılır. Sonrasında eğitimle kimlik belgelerini postayla kuruma göndermelisiniz. Bu şekilde, inceleme gerçekleştirilir ve sonuç öğrencilere bildirilir.

Diplomalar Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Diplomalar, yalnızca ülkemizde değil, AB ülkelerinde geçerlidir. Kariyerinizi yurtdışında sürdürme planlarını da yapabilirsiniz. Tıp fakültesi, eczacılık ve diş hekimliği fakültelerinde 5 yıl, diğer fakültelerden4 yıl eğitiminizi aldıktan sonra, birçok ülkede kariyerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Öğrencilerimizi sıcak bir şekilde karşılayan, kabul eden misafirperver bir ülkeyiz. Bu sayede, alışma evresinde kesinlikle zor olmaz. Uygun yaşam şartları ile maddi açıdan zorluk çekmeden eğitim almanın avantajlarını yaşayacaksınız. Bunun için Euro Star Yurtdışı Eğitim sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul

Tel: 0 (212) 244 66 00

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul
Tel: 0 (212) 244 66 00

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Tema Tasarım | Osgaka.com