Ana Sayfa MAGAZİN 14 Nisan 2022 146 Görüntüleme

Raif Akyüz ile “Sanatçı” programında Tayfun Sav’dan çarpıcı açıklamalar

Meltem TV’nin ilgi ile izlenen yapımcılığını ve sunuculuğunu Raif Akyüz’ün yaptığı “Sanat” programının bu haftaki konuğu ünlü oyuncu ve tiyatrocu Tayfun Sav oldu.

Tayfun Sav programda başarılı sunucu Raif Akyüz’ün sorduğu sorulara cesur cevaplar verirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tayfun Sav “Özellikle Amerikan dizilerinin tamamında muhakkak bayraklarını evlerinin girişlerinde asılı olarak ekranlara getirirlerken bizim ülkemizde neden hiçbir senarist veya yönetmen bu tarz bir şey yapmıyor.” Şeklinde sert bir tepki gösterirken program sunucusu Raif Akyüz’de ünlü oyuncunun bu sert çıkışında haklı olduğunu ifade etti.

Son dönemlerde dizi ve sinema projelerinde yer almama rağmen bizlere önerilen rakamlar o kadar komik ki diyen ünlü oyuncu Tayfun Sav “Bölüm başı veya oynadığımız filmde bizlere teklif edilen ücretler ev kiramızı bile karşılamayacak kadar düşük.  Ve bu ödemeyi de en iyi ihtimalle 5-6 ay aralığında alıyoruz. Birçok oyuncu arkadaşım zor durumda. Bizler bu şartlarda nasıl yaşam mücadelesi vereceğiz diyerek oyuncuların yaşadığı zorluklara dikkatleri çekti.

Raif Akyüz ile “Sanatçı” programında çarpıcı açıklamalarına devam eden Tayfun Sav “Ben ve birkaç arkadaşımız Devlet Tiyatrosu kadrosundan çıkarıldık. Bize geçerli bir sebep dahi söylenmedi. Durumu yetkililere sorduğumuzda bizi geçiştirmek adına cevaplar verdiler. Buradan sesleniyorum. Bugün müdürlük koltuğunda oturanlar zamanı geldiğinde o makamlarını ve koltuklarını bırakarak kulise indiklerinde bizlerin ne hissettiğini daha iyi anlayacaklar” dedi.

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Sav “Devlet Tiyatrosu oyuncu kadrosundan bizleri çıkararak kar mı etti?  Yetkili müdürümüze sorduğumuzda bizlere Bakan emri olduğunu söyledi. Bakanımızda bir insan ve kendisine bazı şeyler yanlış anlatılmış olabilir. Ben şimdi kalkıp 45-50 yaşındaki bir meslektaşıma eski Türk filmlerindeki gibi kafasına pudra sürüp 65 yaş ve üstündeki bir karakteri canlandırmak için sahneye çıkardığında o oyuncu arkadaşım nasıl 65 yaş ve üstü bir karakterin ruhunu yansıtabilir? Bizler sahnede olmasak dahi sahne arkasında tutularak gençlere ve gelecek nesillere örnek olarak değerlendirme şansları varken bunu yapmadılar. Ve bizlerin sahne hayatını, heyecanımızı öldürerek dizilere ve sinema filmlerine yönlendirdiniz” diyerek tepkisini ifade etti.

Raif Akyüz programda Tayfun Sav’a geçtiğimiz günlerde sizin hakkınızda araştırmalar yaparken bir röportajınızda “Ajda Pekkan bana çok şey kattı” şeklinde bir açıklamanızı gördüm. Ve gerçekten çok merak ettim. Ajda Pekkan size ne kattı diye sorması üzerine başarılı oyuncu Sav “Ajda Pekkan sadece benim değil milyonlarca insanın sevdiği ve hayranı olduğu bir sanatçıdır. Kendisiyle bir dönem bir turnede sohbet etme imkanımız olmuştu. O dönemde Şan Tiyatrosu’nda Egemen Bostancı’nın hazırladığı müzikaller vardı. Ve bizlere o dönem Devlet Tiyatrosu’ndan aldığımız maaşların çok üstünde rakamlar teklif edilmişti. Bunu konuşurken Ajda Pekkan bana “Tayfun bey ne kadar fazla ücret teklif edilirse edilsin Devlet Sanatçılığı çok önemlidir. Özel sektör bugün var ama yarın olmayabilir” şeklinde bir uyarıda bulunmuştu. Ve ben Ajda hanımın bu önerisine kulak vererek bana yapılan teklifi reddetmiştim. Ve gerçekten Ajda hanımın söylediği kısa bir süre sonra gerçek oldu. Egemen Bostancı rahmetli olduktan sonra Şan Tiyatrosu ve müzikaller dönemi sona geldi. Ama ben Ajda hanımın tavsiyesini dinleyerek Devlet Tiyatrosu’ndaki görevime devam ettiğim için mağdur olmadım. Tekrar buradan herkesin huzurunda Ajda Pekkan’a teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek cevapladı.

Tema Tasarım | Osgaka.com