Ana Sayfa TEKNOLOJİ 21 Mayıs 2021 216 Görüntüleme

Azerbaycan Milletvekili Memmedov ,“Azerbaycan Pakistan ilişkileri samimi ve sağlam temellere dayanmaktadır”

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya “Azerbaycan, Pakistan ilişkileri samimi tutum ve sağlam temellere dayanmaktadır” diye açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Bugün, Azerbaycan ve Pakistan arasında küresel ve bölgesel meseleleri ile karakterize edilebilecek bir ilişki var.

Pakistan Büyükelçiliği’nin 1993 yılında Bakü’de açıldığı belirtilmek isterim. Azerbaycan da, Ağustos 1997’de İslamabad’daki diplomatik misyonuna da başladı.

Böylece, ilişkilerin geliştirilmesindeki her iki halkın liderinin karşılıklı seferleri özel bir rol oynamış ve bir dizi önemli belgeler imzalanmıştır. Pakistan, Türkiye’den sonra 1991 yılında Azerbaycan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biridir” dedi.

Milletvekili Memmedov, “Tabii ki, Pakistan ve Azerbaycan arasındaki kültürel miras, küresel ve bölgesel konular arasındaki işbirliği, devletlerarası ilişkilerin yüksek seviyesini gösterir. Her iki ülke birbirine yoğun dostane ilişkilerle bağlantılıdır.

Her iki ülke ortak inançların ve mirasın sağlam temellerinde kurulan üst düzey stratejik bir ortaklığa sahiptir.

Pakistan, Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra bağımsız olan Azerbaycan’ı tanıyan ikinci devlettir. 2017 yılında, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yıldönümü de kutlandı.

İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri samimi tutum ve sağlam temellere dayanmaktadır. Heydar Aliyev Vakfı Mehriban Aliyeva’ nın yıllardır uyguladığı sosyal ve insani projeler, onun Pakistan’a samimi tutumunun bir göstergesidir.

Biz de, Pakistan’ın Ulusal Günü vesilesiyle, samimi tebriklerimizi ve Pakistan halkına sürdürülebilir barış, gelişme ve refah için en iyi dileklerimizi iletiyoruz. Her iki ülke, Azerbaycan ve Pakistan her zaman birbirlerine karşılıklı dostça, kardeşçe destek hissetmişler ve bu her zaman böyle olacaktır.
Yaşasın Azerbaycan-Pakistan dostluk ve kardeşliği!

Tema Tasarım | Osgaka.com